NS,Š,JB,Bačka liga i NS događaji-2017-2020


Ova strana je otvorena kao nastavak prethodne na kojoj je bilo 6674 diskusije i zbog toga se vrlo polako otvarala

Na ovoj strani možete diskutovati o šahu kao i na ostalim stranama,ali ova strana je više za lokalne dogadjaje i komentare o njima Ako želite nešto da napišete, ispunite u prozoru mesto za vaše ime-nick koji ste izabrali, ubacite neku e mail adresu, a web mesto ne morate i kucajte vaš tekst. Kad završite kliknite na predaj komentar to je ispod teksta.  Ne morate se registrovati. Molim da budete korektni i da ne vredjate nikoga i ako nekoga pomenete po imenu i prezimenu red je da napišete i svoje. Ovde pišete na svoju odgovornost i moderator sajta ne odgovara za tekst koji ste napisali.

Moderator će brisati nepristojne i uvredljive tekstove ili će povremeno uključiti prethodnu kontrolu tekstova radi zaštite od nepristojnih posetilaca.

Moderator  Šahovske farme ne snosi odgovornost za autorske tekstove kao ni za tekstove prenesene sa drugih sajtova! Takvi tekstovi ne odražavaju mišljenje urednika Šahovske farme već samog autora.

6.114 thoughts on “NS,Š,JB,Bačka liga i NS događaji-2017-2020

 1. Mršavko iz NŠK каже:

  Jasno je da je Covid opasan i da treba paziti. Mene samo zanima ko će biti označen kao krivac za čitanje izveštaja i obaveštavanja kriznog štaba da su za vreme izbora dan pre i posle i sledeći umrli samo po jedan pacijent. Čim su izbori prošli a ono po 12 i više umrlih dnevno.
  Sve smo saznali a samo nismo, ko je taj tajnoviti čitač sa softvera umrlih. Inače g Smislovski svi su uplašeni i bez da ih neko ovde plaši jer nemate više ništa da gledate na TV osim Covid izveštaja i nabrajanja neverovatnih uspeha naše privrede.

 2. Roki каже:

  Ja mislim da paceri ne treba da se boje od Covida. Njih čuva i šahovski Bog pored ostalog. Mislim da ne treba da se smanjuje broj igrača u ekipi za ovu godinu.

 3. Bora каже:

  Juče vidim na TV da je kružni štab odredio da se šah lige igraju na otvorenom na fudbalskim terenima gde se mora imati razmak po 10metara izmedju stolova a svaki igrač igra na svojoj tabli i od protivnika je udaljen 5 metara. Kad odigra potez igrač javi potez protivniku glasno da ga i sudija čuje. U slučaju kiše meč se odlaže

  • Siniša iz Žednika каже:

   Kako javi potez ako ne zna šahovsku notaciju? A ako zna notaciju kako da javi gluvom dedi? A šta ako javi pogrešno pa protivnik na osnovu toga odigra svoj potez?

  • Црквењак из Сирига каже:

   Зато ће бити по један судија на две партије да он ово контролише. У случају кише две партије се селе под кров у просторије клуба а остале негде где има у кафану или се играју сутрадан у просторијама клуба или на стадиону.

 4. Fridrih Engels каже:

  Evo Boro pa vidi ovo za igranje na stadionu:
  Сви играчи, арбитри и званичници носе маске.
  Учесници морају користити маске да би избегли могуће ширење Новине Цоронавируса.
  Треба напоменути да су маске ефикасне само када се користе у комбинацији са честим чишћењем руку руком на бази алкохола или сапуна и воде.
  Ако носите маску, онда морате знати како је користити и правилно одлагати.
  Пре него што нанесете маску, очистите руке трљањем руку или сапуном на бази алкохола.
  Покријте уста и нос маском и пазите да не постоје празнине између вашег лица и маске.
  Избегавајте додиривање маске док је користите; ако то учините, очистите руке гумицом за руке на бази алкохола или сапуном.
  Да бисте уклонили маску: уклоните је одострага (не додирујте предњу страну маске).
  Дворане за играње морају имати исправну и добро функционалну вентилацију и циркулацију ваздуха са доводом свежег ваздуха. Не препоручује се турнир у собама без одговарајуће вентилације. Препоручују се шах на отвореном.😊❤❤👌👌
  Ова мера ће обезбедити да ваздух у играоницама буде свеж и да играонице у сваком тренутку брзо циркулишу ваздух, да би умањили ризик од преношења Новог коронавируса.
  За време паузе за кафу / ручак и заједничке оброке, треба предузети посебне мере како би се смањила пренатрпаност и избегло превише близак лични контакт учесника.
  Ово ће такође умањити вероватноћу за ширење романа Цоронавируса.
  У тоалетним просторијама мора се осигурати адекватно чишћење и дезинфекција просторија и стална вентилација. Учесници треба да се крећу тако да се у свако време посматра удаљеност од најмање 1 метар.
  Играчима се препоручује да потпишу изјаву о одсуству респираторних знакова. У декларацији играч такође треба да изјави да је свестан могућег ризика преношења новог коронавируса током шаховског догађаја, али су ипак спремни да учествују.
  Поред горе наведених мера, учеснике догађаја (играчи / званичници / штампа / гледаоци) се охрабрује да следећа понашања у вези са личном заштитом како би заштитили себе и друге од инфекције новим коронавирусом.

 5. Dragan каже:

  Postoji jedna stvar koju za sada niko ne zna a to je kakve posledice po organizam ostavlja Covid 19 kod osoba koje su ga prelezale.

  • Goofy каже:

   Malo pre sam u prodavnici upoznao jednog čoveka od 28 godina koji je preležao u aprilu ovaj virus kao bolesnik sa blažim oblikom. Kaže da je imao nedelju dana temperaturu i propratne probleme. Kaže da se sada boji da ponovo ne dobije jer je prošlo 3 meseca.

 6. Milosav Leskovac каже:

  Ja ipak mislim da ove godine neće biti pravog takmičenja u šahovskim ligama. Treba doneti odluku o nekim skraćenim ligama da se sve ipak obavi jer nekima je država dala novac za aktivnosti pa da se ipak nešto radi. Meni se čini da će se posle ovog svet potpuno promeniti po pitanju sporta a da ne govorim po pitanju redovnog života. Zamislite dokle to već dolazi kad izgleda da postoji preporuka neke državne institucije (video sam na twitteru) da se sex obavlja otpozadi a ne na uobičajeni način da bi se izbeglo da partner duva u partnera.

 7. prvokategornik каже:

  M9žete se vi ovde zevzečiti ali šah je propao. Lige se neće održavati a preostaje nam igranje sa komšijom ili na netu. Vi što mlatite lovu na treniranju dece promenićete biznis.

  • Neznamšah каже:

   Šah je propao odavno, ali mi ovde niko nije verovao.
   Da bi se stvar popravila svi počnite da radite u svojim klubovima.

   • Šilja iz Belegiša каже:

    Evo mi u našem selu ponovo angažovali deda Miška da trenira-uči decu da igraju i da daju šuster matove i mami i tati i stricu i strini. I dete (8 god) sutra došlo i hvali se kako je svima dalo šuster mat a i komšinici Julki je dva puta dao šuster mat. Vidi se da je dete talentovano a i deda Miško je odličan trener.

 8. vankategornik каже:

  Sad će za sve biti kriva Corona. A krivi su prvenstveno oni koji primaju platu za rad na šahu (naprimer ministarstvo,ministri,drž sekretari i ostali fikusi a takođe i službenici po šah savezima ) Postoji i krivica vas što trenirate decu ali loše, a i nas koji nećemo da radimo na šahu kad neko prima za to platu, a mi ne primamo ništa osim kritika.

  • Super trener каже:

   Koga da treniraš? Klince sa sela još nekako ali i oni trče u grad da se zabavljaju a ne mare za šahiranje. Uzmem neki dinar da naučim medvede šta je šah šuh i šuster mat i da zadovoljim roditelje sa pričom o velikom talentu koji čuči u njihovom detetu i to je sve.

   • Mirko iz Surduka каже:

    Da mi je znati koga ti zaista treniraš kad imaš takvo mišljenje o šahu i onima koje treba trenirati a i o roditeljima koji plaćaju?

 9. N 46 каже:

  Ja mislim da smo svi dužni da radimo na šahu pa makar i džabe.Ako čekamo na državu i njene dužnosnike, onda grešimo jer oni rade neke druge stvari. Vama koji ne primate pare za rad na šahu niko nije kriv što se niste snašli u životu kao neki drugi.

Затворено за коментаре.