ŠSS i ostali protiv ŠSV


Poštovani diskutanti,

Pretpostavljam da će u vezi ove teme biti više diskusija, pa sam obezbedio posebnu stranu za to. Molim vas da se držite pravila koja ovde važe i ne mešate politiku u ovu temu.  Slobodno diskutujte i nemojte se predstavljati tudjim nikom niti pisati tako da mnogo liči na nekog drugog. Pišite pristojno i bez vređanja Pošto  svi znaju o čemu se ovde radi, temu neću objašnjavati

Pozdrav svima koji ovde dodju.

Извршни одбор ШС Србије тражи одржавање Скупштине ШС Војводине

На последњој седници Извршног одбора ШС Србије одржаној 23. 11. 2011. године поводом утврђивања поступка за усвајање новог Статута ШС Србије и упућивања Нацрта на јавну расправу, донета је одлука да се Шаховском савезу Војводине упути захтев за одржавање Скупштине ШС Војводине ради избора нових делегата и извршних тела.
Преносимо захтев Извршног одбора ШС Србије у целости:
Захтева се од Шаховског савеза Војводине да у року од 15 дана од дана одржавања седнице Извршног одбора Шаховског савеза Србије, на којој је утврђен Нацрт Статута Шаховског савеза Србије, односно до 08. 12. 2011. године, одржи ванредну Скупштину Шаховског савеза Војводине на којој ће извршити  избор нових делегата и извршних тела ШС Војводине.
У поступку усклађивања општих аката  у области спорта са новим Законом о спорту Републике Србије, неопходно је овај одговоран и важан посао урадити у роковима предвиђеним Законом.
Да би нови Статут Шаховског савеза Србије био донет, поступак треба спровести на правно релевантан начин, тако да сви учесници у доношењу овог акта имају потпун легитимитет.
Покрајински секретаријат за спорт и омладину је 27. 08. 2010. године утврдио да неки битни предлози у изборном поступку  за Скупштину ШС Војводине нису валидни, чиме „руководство Савеза у организацији Скупштине није поштовало сопствени Статут, што Скупштину чини нелегитимном“.
Секретаријат даље констатује „да се што пре изврши ревизија чланства Савеза“ и закључује „да је ради превазилажења проблема у ШС Војводине, потребно сазвати ванредну Скупштину коју би чинили овлашћени представници“.
С обзиром да до сада нисте поступили по захтеву Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, подсећамо вас и тражимо од вас да се тај поступак спроведе пре усвајања новог Статута Шаховског савеза Србије, што подразумева избор нових делегата за Скупштину ШС Србије.
Уколико не поступите по закључцима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и нашем захтеву, Извршни одбор ШС Србије биће принуђен да закаже ванредну Скупштину ШС Србије и затражи од делегата Скупштине доношење посебних мера и одлука за усвајање Статута ШС Србије.
Ако до тога дође, сносиће те пуну одговорност за евентаулне штетне последице које могу настати за шаховску организацију Србије.
Молимо вас да нас о предузетим мерама и одлукама писмено обавестите до 01. 12. 2011. године.

15 thoughts on “ŠSS i ostali protiv ŠSV

 1. Moderator каже:

  Evo prenetih komentara sa druge strane diskusija:
  • Teofil каже:
  30/11/2011 у 09:47
  Moderator каже:
  Zadnja tema je bila dečiji turnir u Vrbasu a možete započeti i neku novu.
  Evo nove teme! Vidi sajt Šahovskog saveza Srbije pa će vam biti jasno koja bi mogla biti nova tema!
  Pozdrav!
  • Medvedic каже:
  30/11/2011 у 10:06
  Nemojte ovu temu ovde ce tek biti ne fer borbe. Uffffffff. Ovo u Vrbasu nije vruce ni 0,01 % od ove teme. Predlazem moderatoru da posebno otvori temu a da ovu sacuvamo za nesto lakse.
  • beli medved каже:
  30/11/2011 у 15:36
  Odgovor Teofilu ,
  Iz mog ugla nista novo. Ovih dana cemo videti odgovor i SSV.
  Teofile : zapisi sve turnire , nagradni fond , br ucesnika (ne sme da se zaboravi sta su nelegalni napravili)
  OD NOVIH TREBA ZAHTEVATI SAMO BOLJE VECE NIKAKO DA SE SMANJI NAGRADNI FOND!
  ako se spadne sa konja na magarca onda promene nisu donele nista novo bas kao sto sada gledamo rezultate 5 oktobra : dugovi , zaduzenja malo sminka ali nigde nema rezultata a cak ni u najavi nema boljeg zivota.
  • Blativoje Pamtić каже:
  30/11/2011 у 17:25
  He he,
  Postoje neki ljudi koji me podsećaju na onog poznatog „Cvećara“ iz Bačke Palanke koji je pre malo više od 20 god jogurtom spasavao Vojvodinu.
  Svi se sada kao i on nekada nadaju, da će i njima da dopadne neka mrvica.

 2. Jovan ZR каже:

  A sad ove gegule okrenule ćurak naopako. Kako to da su ovi iz ŠSS tek sada potegli ovo pitanje a dosada im nije smetalo. Mora biti da su bolji dil postigli sa ŠSCS.

 3. Dule каже:

  госп Бели,
  Шта ће бити господин Теофил у новој консталацији ако победимо ми из опозиције?
  Видим да тражите да он све бележи. Или ће бити неко памтило па да новим газдама говори шта је забележио?

 4. beli medved каже:

  Nisam mislio ni da ce biti nove gazde , samo sam mu predlozio da se udruzi sa moderatorom i da zabeleze sta je uradjeno i da ispod tog nivoa se ne ide.
  Generalizujem – znaci ako su novi izbori , nezna se ko ce pobediti , govorim o tome da ti novi kroji dodju na vlast moraju da potpisu da ispod plana ne smeju da idu , ako idu ispod plana i programa da odgovaraju!

 5. Дуле каже:

  госп Бели
  Ја се слажем са вашом поставком да мора следећи да дају обећање да неће бити лошије.
  Мада мислим да неће бити боље сигурно ни са садашњим, ни са новим ако буду главни нови.
  Не треба по мени дозволити да због неслоге овде у Војводини корист имају они други и да узјаше и на нас.Имамо исто мишљење у вези 5 октобра.
  Кад видим ко су они који се гурају да промене ове садашње и шта су они урадили досада не верујем да ће бити боље.
  Али ако се тако изабере нека тако буде.Биће тражили сте гледајте. Шах ће се играти у сваком случају.

 6. Moderator каже:

  Ne volim kad me pita neko za koga ne znam ko je a svi znaju ko sam ja. Ipak ću odgovoriti.
  Ako se promeni rukovodstvo neću ništa štetovati.
  Ja nisam funkcioner nigde i ne učestvujem u upravljanju ničim. Jedino sam komesar za sudjenje.
  Imam oko toga mnogo posla jer hoću da radim i pomažem. Moji rezultati se vide. Kad ne budem taj komesar bar neću imati posla i mogu samo igrati šah. Koristi nemam od Saveza niti od sajtova, pa tu ne mogu ništa izgubiti.Jedino onda ne verujem da ću smeti da dođem u prostorije ŠSV jer sam juče prepodne u prostorijama NŠK verbalno izuzetno oštro napadnut od jednog člana ŠSNS kao osoba koja je na suprotnoj strani i kao neko ko vredja diskutante na ovom sajtu. Nekome se nešto ne može objasniti ma koliko se čovek trudio, jer kad sve objasniš taj čovek ipak ne veruje u to. Vrlo retko sam odlazio u NŠK a sad ću morati još redje.
  A ne mora da bude da će se promeniti rukovodstvo. Kad bi se ozbiljno agitovalo bilo sa čije strane moglo bi se prikupiti prilično svojih glasača za Skupštinu.

 7. Klint Istvud каже:

  Ja tvrdim da Skupština ŠSV neće biti ni sada održana kad to traži ŠSS-Bgd. Videćemo mi još dogadjanja oko toga.

 8. Medvedic каже:

  Da li su hteli da kazu da je SSV nesto pogresio, ta i oni su isti kad im je trebalo toliko vremena da to uoce.

 9. Jovan ZR каже:

  Medvedic kaze
  (Da li su hteli da kazu da je SSV nesto pogresio, ta i oni su isti kad im je trebalo toliko vremena da to uoce.)
  Oni su još gori. Nisu oni ništa hteli. Oni su ranije pišali u istu tikvu sa ŠSV a protiv Saveza centralne Srbije i onda su ovi naši tražili da Draki bude selektor i dalje a ne da bude smenjen i tu je pukla tikva. I sad su gegule napravile dogovor protiv Vojvodine (što se dešava i u politici) pa su se setili „mišljenja Pokrajinskog sekretarijata“ i sad oni mašu time – pronašli su rupu u cevi. I sad su ovi naši opozicionari iz Vojvodine zadovoljni jer će ih kao ovi gegulaši lansirati kad „kao“ budu smenjeni ovi sadašnji rukovodioci. Jedan od čestih diskutanata ovde to čeka a zaboravlja da oni traže da se bude 100% pokoran a on to ne voli.

 10. Medvedic каже:

  Idem ja nazad u ZOO tamo je lakse. Ovde nasi, vasi, ko ce to sve pohvatati.

 11. Jovan ZR каже:

  Uvek postoje naši i vaši ali kad je sve normalno onda to ne smeta. Pogledaj u fudbalu Zvezdu i Partizana. I kod njih se zna ko je čiji a „kao“ svi su naši.
  Ja sam napisao da su i opozicionari u Vojvodini naši iako su protiv nekih drugih naših. Ali gegule nisu naši nikako na ovom nivou. I sad neki od naših više vole „njihove“ (gegule) od drugih naših.
  Takvi smo ljudi.

 12. Cesti diskutant каже:

  Jovan ZR каже:
  01/12/2011 у 09:56
  . Jedan od čestih diskutanata ovde to čeka a zaboravlja da oni traže da se bude 100% pokoran a on to ne voli.
  -Ne trazim ja nista , samo da ja budem nagradjen za moj trud i zalaganje na rusenju nelegalnih.

 13. Klint Istvud каже:

  Ko hoće samnom da se kladi u 100 evra de se neće postupiti po zahtevu ŠSS i da se neće do zadatog roka održati da sporna Skupština ŠSVojvodine ?
  Dajem 200 na 100 da neće biti Skupštine u tom roku.

 14. Igrac NS lige каже:

  Jasno je da ce kad tad ova stvar morati da se resi . Skupstine mora biti , makar na silu i kad tad. Jedni tegle stvar da sto kasnije bude taj odlucujuci dogadjaj a drugi ne moze da docekaju, misleci da ce nadjacati u glasanju i konacno uzjahati mrsavu kobilu. Mnogi „navijaci“ cekaju da se i oni naplate kad njihovi pobede.

Затворено за коментаре.