ŠAHOVSKE DISKUSIJE RAZNE 2011


DOBRODOŠLI NA OVAJ SAJT !    

    


Ovde diskutujte o šahu i o raznim šahovskim temama. Ne morate se registrovati

Sistem je isti kao i ranije. Upišite vaš nick i neku e mail adresu u prozor.

Website ne morate upisati i pišite tekst koji želite. Kad napišete tekst potvrdite ispod na dugme     :     “ Predaj komentar“    Ako vam ponekad posle toga pored teksta bude poruka da se mora sačekati pregled strpite se , biće objavljeno čim se pregleda, jer se ovako branimo od nepristojnih komentara koji se povremeno pojavljuju.

PAŽNJA –  Možete koristiti sva naša slova – i ova  žćčšđ 

Advertisements

503 thoughts on “ŠAHOVSKE DISKUSIJE RAZNE 2011

 1. Neko каже:

  Ma, i jedan u dva meseca bi bio dovoljan.Sada ih se odrzava oko cetiri a to je na tri meseca sto je malo.

 2. Moderator каже:

  R A S P I S
  drugi open rejting turnir “NOVOM SADU U ČAST”

  ŠAH KLUB “BUBAMARA” iz Novog Sada, uz podršku Šahovskog Saveza Novog Sada i tehničku pomoć NŠK-a, raspisuje drugi open rejtnig turnir “NOVOM SADU U ČAST” Turnir ce se igrati u sali NŠK-a Novi Sad ulica Pašićeva 26 od 10-23.02.2012 g. Otvaranje turnira i igranje prvog kola obaviće se 10.02.2012 g. u 18,30 časova.
  Pravo učešća na turniru imaju svi zainteresovani koji uplate kotizaciju. Pojedina kola se igraju petak,subota,utorak sreda i zadnje kolo četvrtak: 10,11,14,15,17,18,21,22 i 23. 02. od 18,30 časova. Turnir se igra po Švajcarskom sistemu,varijanta FIDE u 9 kola.Igra se digitalnim satovima sa tempom od 90 min. po igraču za celu partiju plus bonus od 30 sec. po potezu počev od prvog poteza. Satove i rekvizite obezbedjuje organizator. Turnir će se rejtingovati a moći ce se osvojiti titula MK kao i kategorije. U slučaju deobe mesta odlučuje: a) Buholc -1, b) čist Buholc, c) veći broj pobeda. Kašnjenje na partiju se toleriše 59 min i 59 sekundi, stim što se vreme kašnjenja uračunava kao vreme potrošeno za razmišljanje.
  Glavni sudija turnira je Milan Miladinov IA, zamenik Vladimir Ujfalusi NA
  KOTIZACIJA:za igrače bez rejtinga = 1650 din. a za igrače sa rejtingom = 1100 din. Uplata kotizacije na tekući racun 355-1062740-07 ŠK Bubamara sa naznakom “ kotizacija za turnir” ili u gotovom najkasnije 15 min. pre pocetka turnira.
  Spisak nagrada će biti objavljen nedelju dana pre početka turnira. Prijave za turnir se primaju na oglasnoj tabli NŠK-a ili na telefon 063 881 1451 Ujfaluši Vladimir a moguće je i na sajt http://www.sahovskafarma.wordpress.com pod prijave za Bubamarin turnir.
  Sve sto nije obuhvaceno ovim raspisom resavaće se u skladu sa FIDE pravilima i pravilnicima SS Srbije i SS Vojvodine.
  U Novom Sadu 05.01.2012.g. Organizacioni odbor

 3. Moderator каже:

  Postavljen je i gore u vrhu posebno kao stranica ovaj raspis i tamo se možete prijavljivati ako želite .

 4. Upućen каже:

  Miladinov каже:
  04/01/2012 у 00:49

  Hvala Bogu, ovaj naš novinar se prizvao malo pameti ili se samo zabunio pa mi se to učinilo. Sve što je napisao je istina. Kritiku su dobili i tamo njini (njihovi) za razliku od ranijih slučajeva kad su se kritikovali samo ovi naši. Sada su i naši stvarno ( bukvalno) nazvani našim (“ A ovi, nasi, mislim (ne)legalni Vojvodjani, uporni“), mada im je po ko zna koji put od strane tekstopisca očitana kraća bukvica.
  Molim gospodina Miladinova da ne vređa.Niti sam se „prizvao pameti, niti sam se zabunio“. Pamet je ostala ista samo je promenljiv tvoj ugao iz kog posmatraš. Opisao sam pojavu onakva kakva je sada, isto kao što sam pisao i ranije kakva je BILA i OSTALA u našem dvorištu. „Sve što je napisao je istina“ – kažeš, a ja dodajem I ONDA I SADA. A pošto te sećanje izdaje, da te podsetim: tekst „Nojeva barka“ sa pitanjem „kud plovi ovaj brod?“ se odnosio na Savez u celini, zajedno i sa „našim“ i sa „vašim“, ali pošto su tada bili u ljubavi (koaliciji) onda si me zbog tog mog pisanja i stava nazvao „treći aga“ – a sada sam „ovaj naš novinar“!

 5. Teofil каже:

  Upućen каже:
  04/01/2012 у 20:42
  Da ne bi bilo zabune Upućen = Teofil. Nik „Upućen“ je greškom ostao kada sam odgovorio izvesnom nestrpljivom gospodinu koji se interesovao za rejting sa polufinala,
  Pozdrav od Teofila

 6. Moderator каже:

  Gospodine, Dankoviću
  Izvinjavam se ako sam te nespretno uvredio ! To mi nije bila namera. Ali hteo sam da dam akcenat na to da je ovaj tekst različit u nekim postavkama od ranijih u pozitivnom smislu. Bukvica je svima očitana što uopšte ne smeta ako su tvrdnje istinite.
  Ti jesi naš novinar kad si iz NS a ne njihov, mada bar meni nije tako uvek izgledalo, jer je po pisanju više nego često izgledalo da si njihov. Seti se čiji si bio u vreme one čuvene Sofronijeve propale akcije. Zatim opisa i popisa svih grešaka i mana onih na čijoj strani nisi . O tome se trubilo po C Gori i preko Šušumiga liste po belom svetu. Trubilo se preko matematičara i njegovog glasila „ večni mrak“ – odeljak : Hoću da budem predsednik. Naravno o svom Savezu gde si funkcioner nisi ništa napisao (valjda nisi stigao !!??!!) a takodje ni o svom klubu (pasulj,nevidljivi turniri, itd). Stvar je u tome da nisi nikad ništa afirmativno napisao o tom Savezu koji je bez dotacija izvršio sve zacrtane godišnje zadatke – organizovao sve turnire i takmičenja na vreme i kako treba.
  Afirmativno si pisao čak i o velikom veziru iz Visoke kuće, zaštitniku šaha koji je najbolji kočničar para u Vojvodini.
  Rezime : Pisao si o svima afirmativno ili ako nema bilo šta afirmativno onda ništa a jedino o ŠSV si pisao isključivo oštro kritizerski,negativno i malo gore od toga.
  I šta je rezultat ?
  Vojvodini si napravio medvedju uslugu i sad cela Srbija a i šire „zna“ da u Vojvodini ne valja Savez , da nisu raščišćeni odnosi i sada oni tamo njihovi (mnogo lošiji od nas) našima drže pridike kako se šta radi, i koriste naknadnu pamet i „neprincipijelnu koaliciju“.
  Da se razumemo, i ja mislim da svega ne bi bilo da je Kaćka petlja bila sasvim ispravna
  ali mislim da je pogrešan tvoj izbor koga ćeš napasti a koga propustiti ili abolirati.
  Mislim da bi morao da budeš na našoj (Vojvodjanskoj) strani kad su odnosi na nivou Srbije u pitanju i tim tekstom iz današnjeg Dnevnika si to možda počeo. Zato sam i komentarisao u diskusijama na taj tekst.
  Ne mislim da treba ovde da mnogo polemišemo i time zabavljamo ostale posetioce. Mi možemo i sami da pričamo o ovome a da bude korisnije.

 7. Petrović каже:

  Djurić Nenad каже:
  04/01/2012 у 15:37

  Evo jedne teme koja bi mogla naširoko da se raspreda, a to je dosta skučen broj aktivnosti koje bi trebale da se zamene sa većim brojem turnira, cugera,..ekipnih takmičenja
  Moj komentar:
  Lepe su to želje. Ali klubovi su nosioci šahovskih aktivnosti a Savezi su nadležni da to objedinjavaju i eventualno prave neke šahovske manifestacije višeg ranga od naprimer prvenstva kluba. A koju mi imamo situaciju ? Velika većina klubova nema nikakve aktivnosti, niko nema svoje prostorije, a o rukovodiocima kluba neću da trošim reči. Neće niko da radi ništa a ono malo para što dodje klubu od grada jedva čekaju pa da podele ili potroše. I u tvom klubu ti redjaš figure da bude sve u redu kad „majstori“ dodju. Ni vaš klub ne pravi nikakve ozbiljne turnire ali bar napravite one cugere na fakultetu ili onaj povodom memorijala Moskalja. Drugi klubovi osim Bubamare i Nšk a ne prave ništa osim što neki prave dečije turnire. Sem toga sve košta a ti predlažeš jevtine kotizacije . Vaš klub plaća 2000 od dobijene partije i igrači vam igraju za te dve hiljade i vi jednu pobedu u JB ligi platite 12 ili 14.000 din a od toga bi imali za troškove sudije i rejtingovanje za ceo jedan turnir pa ga ipak ne pravite. Znači nema ni volje za organizovanje.

 8. Енглез Тоша из Каћа каже:

  Чини ми се да Модератор/Миладинов не познаје категорију „објективне критике“.

  Сваки чланак, пост или напис посматра искључиво навијачким очима.

  Из мог угла посматрано, Теофил критикује лицемерје и неправду на сваком кораку. Прво су се те две појаве указале на „Каћкој петљи“, затим на „Нојевој барци“, а сада и у „Закаснелој памети“. Труди се и, чини ми се, успева у томе да буде објективан.

  Модераторе, молим Вас да објавите и чланак „Нојева барка“ како бисмо имали на једном месту хронолошки приказ критике лицемерја у шаховским институцијама.

 9. Teofil каже:

  Miladinov каже: Sve što je napisao je istina (ovaj naš novinar).
  Moderator каже: Bukvica je svima očitana što uopšte ne smeta ako su tvrdnje istinite. Mislim da bi morao da budeš na našoj (Vojvodjanskoj) strani.
  Teofil kaže: Pogrešno! Ja sam na pravoj strani. Strani istine. Sam! I zbog toga si ti tamo gde jesi i šta si – a ja sam tamo gde sam i ko sam. O ostalom tvojim komentarima ne bih, jer, kako kažeš „da mnogo ne polemišemo i time zabavljamo ostale posetioce.“
  Pozdrav!

 10. Miladinov каже:

  Morao bih pronaći a treba da ga tražim. Možda ga ima Teofil pa nek postavi.
  Nije ovde u pitanju objektivnost napisanog , on ne laže u tekstovima.
  U pitanju je da kad naprimer ja novinar navijam za nedaj Bože Zvezdu onda mi Partizan ništa ne valja makar njihov centarfor predribla celu odbranu protivnika i čučne i guzicom da gol. I onda tako pišem da taj Partizan jeste dao gol ali da smeta to što je taj golgeter imao smrdljive čarape.
  On ne piše nikada ništa pozitivno o nekom i nikada ništa negativno o nekom drugom a činjenica je da toga ima koliko hoćeš. To je navijačko novinarstvo. Takvo novinarstvo je nekada bilo pravilo ali sada nije obavezno. Ne znam zašto to radi. Ovaj moj sajt je dokazao 100% da se u klubovima vrše pronevere novca namenjenog za igranje šaha i programske aktivnosti u klubovima. Pokazao je sajt i da neke šahovske institucije ne rade ništa ili skoro ništa a o tome nije nikako pisano u Dnevniku. Ali kad se nešto piše onda je to obavezno o legalnosti ili nelegalnosti i šta se bune tamo neki iz ŠSV što nisu dobili pare kad su nelegalni, i hvala Bogu da imamo Vezira koji štiti šah blokiranjem novca itd itd.
  Da ne širim dalje a pitam : Koja je korist od toga što tim nelegalnim, negativnim i sve ne,ne,ne nisu došle pare za rad i otići će ženskom fudbalu ili slično? Tu je šah izgubio a ne ti nelegalni vodiči a zadovoljila se malogradjanska sujeta nekog Vezira.
  Ja sa Teofilom privatno sasvim solidno komuniciram i cenim ga kao vrednog čoveka i ovo što pišem ovde je radi diskusija i malo treninga mozga i prstiju na tastaturi.

 11. Miladinov каже:

  Dok sam postavljao ovaj prethodni tekst (odgovor za Engleza) izašao je u medjuvremenu članak Teofila.
  Imam utisak da se Teofil ljuti pa ću zakočiti sa diskusijama za večeras već je pola dva.
  Mada me stalno svrbi ono pitanje koja je korist od blokiranja para.
  Pozdrav

 12. Teofil каже:

  NOJEVA BARKA
  Kud plovi ovaj brod

  Pise: Bogoljub Dankovic

  Akciju “Spasimo sah”, pokrenuo je, posle januarskog izbacivanja srpskih igraca sa svetske rejting liste i odnosa Sahovskog saveza prema reprezentativcima, sahistima i klubovima, inicijativni odbor na celu sa grupom reprezentativnih velemajstora, kako bi se “godinama kulminirano nasilje prema sahistima kao i ignorisanje javno iznetih primedbi na rad Saveza zaustavilo i razdrmala ucmala sahovska organizacija”. U platformi akcije su predlozi smernica za izradu novog Statuta, izbornih mehanizama i sistema takmicenja. Da, i javnost finansijskog poslovanja!

  Medjutim, u poplavi kritika kao da su se funkcioneri, u ova krizna vremena, zatvorili u Nojevu barku, zakljucanu sa bezbroj brava, kako bi preziveli potop i docekali bolje (po njih) dane, uzdajuci se da “psi laju, ali i da – karavani prolaze.” Jer, gospoda funkcioneri ne mogu da brinu o sahistima dok prvo sebe ne zbrinu. Tu i tamo, otvorilo bi se prozorce na barci da bi se objavilo tek poneko pojedinacno i demagosko saopstenje a slabu kariku u nezadovoljstvu sahista pokusali su pojedini funkcioneri da pronadju medju novinarima. Kako uvedene sankcije pojedinicima nisu, barem do sada, u dovoljnoj meri, urodile plodom najavljen je i “obracun” sa istim kako bi javnost bila sprecena da se upozna sa istinom o stanju u srpskom sahu. Cilj je: preseci vezu nezadovoljnika sa javnoscu i postaviti “objektivne” ljude po svojoj (fotogenicnoj) meri.

  Ipak, sajt akcije je nezustavljiv a statistika neumoljiva. Za dve nedelje koliko akcija traje i javno trazi ostavke sadasnjih funkcionera citamo da je podrsku dalo 8 igraca iz prvih 10 sa rejting liste, 63 igraca iz prvih 100, 103 igraca iz prvih 200. Od 52 velemajstora koji postoje u Srbiji 30 je dalo punu podrsku. Od 96 intermajstora njih 48. Podrsku akciji dali su i legende srpskog saha Borislav Ivkov i Aleksandar Matanovic. Jos pre nesto vise od godinu dana, za novogodisnji intervju Dnevnika, proslavljeni velemajstor Ljubomir Ljubojevic je izjavio da je “srpskom sahu potrebna intenzivna nega” i da svi dobronamerni treba da pomognu.

  Otudjeni od vlastitih biraca, od sahista i klubova, preko kojih su, legitimno ili ne (kako god bilo), dosli do tih funkcija, branioci nepromenljivosti i nezamenljivosti, omalovazavajuci akciju, smatraju da je taj broj podrske neznatan prema hiljadama clanova organizacije! Nasuprot njima, inicijatori akcije za promene stavljaju akcenat na kvalitet tih brojki jer, kazu, nije srpski sah bio prepoznatljiv po Dzoguri i Laficoresu vec po Kosticu, Gligoricu, Ivkovu, Matanovicu, Ljubojevicu…Ako od petorice olimpijaca cetvorica zele (srecan) odlazak sadasnjoj garnituri funkcionera o cemu se onda tu radi? “Akcijasi” preporucuju funkcionerima da ostave (e)misiju “Kontranapad”, iskljuce sujetu i ostave sah – sahistima! Smatraju da im u odrzavanju na vlasti nece moci da pomogne ni Noje, ni Hudini, ni covek sa hiljadu identiteta. Ni ovaj iz Indjije, ni onaj iz Indije!

  Majka Jevrosima, medjutim, i dalje – mudro cuti…

 13. Дуле каже:

  Желим да се укључим у дискусију иако ми више годи само читање. Овде обе стране имају тачне тврдње а ипак су на различитим стајалиштима. Један тврди да пише истину па је зато сам. Други пише да није спорна истина из пера првог, већ да је у питању навијачко писање истине, тако да се никад ни једна позитивна реч не каже о позитивним стварима, већ се пише искључиво о негативном код одређеног субјекта.
  Нећу да се опредељујем али истина је и то што тврди друга страна да о дугогодишњем нераду неких шаховских институција у нашим новинама није никад написано ни слово. Овде сам сазнао за тврдњу и у дискусијама прочитао како неки клубови неправилно троше новац од дотација а ни то није била никад тема у нашим новинама. Још мислим да би било корисно за шах да оба дискутанта буду на једној- шаховској страни

 14. Protvish каже:

  Secam se ovih diskusija o blagotvornosti akcije spasimo sah i o brizi za sah od strane organizatora akcije i pocetnim uspesima, naravno svestrano podrzanim od pomagaca iz stampe i elektronskih glasila Ali posle je isplivalo ono sto nisu dobro pazili (ko zeli da bude predsednik) i tajna je otkrivena pa su mnogi ljudi odustali od podrške. Dalje je poznato – lumbalon se spuvao.

 15. Zoran B. каже:

  Gospodo treba da vam je poznata činjenica da se zavađenim narodom najlakše vlada i manipuliše.Ova konstatacija se posebno odnosi na gospodu Miladinova i Dankovića, pošto su oni iskusni, prekaljeni i dovoljno „stari“ da bi trebali to da znaju.Mi iz Vojvodine smo krivi što smo došli u poziciju da nam popuju sa strane i dali manevarski prostor svakakvim manipulatorima.
  Ako je aktuelno rukovodstvo ŠS Vojvodine kako kažu nelegalno, pa daj brate da izaberemo novo i stavimo tačku na to opterećujuće pitanje.Ovako jedni na jednu stranu, drugi na drugu a treći to umešno koriste.Neka se ljudi na pozicijama, ili ti donosioci odluka malo prizovu pameti i srede bar donekle situaciju, iako ja mislim da je kompletan sistem „malo loš“, što ujedno i utiče na sve druge pore života, znači i šah, tj. zagađuje ga zajedno sa ljudima.
  Srdačan pozdrav.

 16. Dragan R каже:

  Zorane,
  Slažem se sa tim da treba da se sredi legalnost tj opterećujuće pitanje (mora do aprila),ali onda se neće ništa promeniti, jer jedni naši ne vole one druge naše i obratno, drugi naši ne vole ove prve naše.
  Jedino bi se promenilo to da neki naši ne bi imali više večno istu temu o nelegalnosti i o prljavim čarapama centarfora u tudjem taboru. A verujte i oni tamo njihovi, ipak ne bi bili na našoj strani nikada osim ako bi imali neke svoje koristi.

 17. Енглез Тоша из Каћа каже:

  Г.Миладинов,

  У вези новца који је отишао „фудбалеркама“ уместо ШСВ-у, морам да Вам објасним следеће:

  Једини, искључиви и одговорни кривци за тај догађај („завртање славине ШСВ-у“) су руководиоци ШСВ-а. Погледајте колико времена је прошло од препоруке Покрајине руководству ШСВ да поново распише скупштину па до „завртања славине“-више од годину дана!

  Да ли би дошлко до „завртања славине“ да је поступљено по препоруци Покрајине?

  Према томе, не може се упирати прстом нити у чиновника у Покрајини нити у министра Покрајинске Владе, већ једино у руководство ШСВ, чији је нехат умало довео до новог убиства војвођанског шаха.

 18. Миладинов каже:

  Г Енглез, ево одговора на ћирилици , моментално пишем један статут па ме мрзи да мењам фонт
  Није било питање ко је крив . Јесу криви због тога што су мували са изборима и ту нема шта да се расправља.Питање је друго. Погледај или погледајте мало шире има ли користи или штете за цео Војвођански шах уопште, од тога што су ШАХУ Војводине а не Бананамену тамо они који не могу да нареде јер нису надлежни а могу да блокирају иако опет нису надлежни (The Vezir and company) ускратили паре за редован рад савеза – телефон , Птт и друге редовне трошкове. Не свиђа ми се овај често коришћен резон :“ Не отступам од од свог става макар све пропало“. Иначе ово је прави српски резон – немам ја користи али бар комшија има штете.

 19. Stevan каже:

  Miladine,
  Malo si preoštar u diskusijama i udaraš jakim adutima direktno, pa tako rasteraš diskutante. Baš me je interesovalo šta će jedan od diskutanata odgovoriti na sasvim pristojne ali istinite kritike.

 20. Енглез Тоша из Каћа каже:

  г.Миладинов,

  Требали бисте да погледате још шире…
  Наиме, колико штете су шаху у Војводини проузроковали нестатутарни избори руководилаца ШСВ? Сами спомињете да је угрожено постојање ШСВ.

  Дубоког сам убеђења да се руководиоци ШСВ не боре за војвођански шах, већ само и искључиво за своје позиције (да не кажем-фотеље).

 21. Miladinov каже:

  G Englez,
  Molim da napišeš- pobrojiš koje su to štete .
  Sva predvidjena takmičenja su odigrana a nije ugroženo postojanje ŠSV već samo postoji prazan žiro račun. Sigurnu štetu je napravio g Vezir blokadom i čašćenjem fudbalerki.
  Juče mi neko reče da će g Vezir biti predložen za neku nagradu koja se deli šahovskim mecenama i dobrotvorima. Ne mogu da verujem !!!

 22. Mladen каже:

  Da li neko zna koliko je novaca u pitanju tj koliko je blokirano ?

 23. Lindon Johnson каже:

  Ja mislim oko 1 milion dinara što za troškove što za platu zaposlenog

 24. Енглез Тоша из Каћа каже:

  г.Миладинов,

  Ок, побројаћу штете за које знам:

  1. Канцеларија ШСВ нема средстава за текуће пословање-постоји опасност да буде избачена на улицу;
  2. Запослени не примају плату-сви знамо како је тешко (али не и немогуће) функционисати и организовати дугорочан рад на волонтерској бази (дакле, функционери ШСВ доследно, одбијањем одржавања скупштине, доводе ШСВ у незахвалан положај у којем се сада налази ШСНС);
  3. Постоји реална претња да ШСВ буде искључен из учешћа у доношењу новог статута ШС Србије, односно да Београд потпуно искључи и избаци постојеће ингеренције ШС Војводине из новог статута-ТО ЈЕ НАЈВЕЋА ШТЕТА И НЕОПРОСТИВА ГРЕШКА садашњег руководства ШСВ, које је својим одбијањем да послује по свом статуту (другим речима-борећи се искључиво за своје фотеље) угрозило позицију војвођанског шаха у Србији.

  Дакле, новим статутом ШС Србије „обрисаће“ Војводину, а за такво стање мислим да искључиву кривицу сноси садашње руководство ШСВ-да су поступили по препоруци Покрајине, Београд не би могао ништа да учини мимо ШСВ.

  Г.Миладинов, моје је мишљење да сте Ви искрени борац за ингеренције Војовдине у шаховском животу Србије, да су се Ваше идеје у једном моменту подудариле са идејама руководства ШСВ, али да су, на крају, поменути злоупотребили Ваш неспорни елан и шаховско деловање. Сугеришем Вам да о овим чињеницама размислите објективно а не навијачки-ипак сте Ви по крви СУДИЈА а не политичар! Погледајте само одлуку такмичарске комисије ШСВ поводим НС лиге-то Вам мора бити јасан знак колико руководство ШСВ не заступа интересе шаха већ само своје функције.

  Лаку ноћ желим свима.

 25. ne dam vlast каже:

  bravo englez,skupstina pod hitno pa neka od nelegalnih postanu legalni ili dodju legalni samo nek se vise zavrsi ovo cuvanje stolica i stalno prebacivanje na neke pare.dajte da vidimo vise ko uziva poverenje sahista u vojvodini

 26. Miladinov каже:

  G Englez
  Moram dati primedbe na pobrojane štete.
  1- Nema opasnosti od izbacivanja na ulicu
  2- Ne znam da li zaposleni prima platu ali on to može sebi dozvoliti jer će je dobiti kasnije unazad ako sad ne dobija
  3 a- Ovo je konstatacija za moje reagovanje. Oni NE MOGU obrisati Vojvodinu nikako jer je Vojvodina udruženi član tj udružila se svojom voljom u njihovo društvo i može i da se isčlani ako želi. To je njihova želja odavno (da nas obrišu) i to nisu uspeli ni čak za vreme Miloševića a poslali su Pekovića kod nas da nas plaši tj obavesti da će sve biti kao i u politici ,da će se registracije vršiti u Beogradu i sve ingerencije će biti u Beogradu i da će sve biti idealno, naprimer treba ti WC papir da kupiš i ti lepo pitaš Beograd i oni odobre. Pokojni Veljko Komlenović, Dušan Marjan i ja smo bili prisutni sa naše strane. Onda je Komlenović rekao da mi možemo da se isčlanimo iz njihovog društva po statutu i da mi ne damo naše ingerencije pa je Peković otišao natrag u BGD da tamo javi da Vojvodina neće da pristane.
  3b Oni stalno pokušavaju da preglasaju Vojvodinu bez obzira na rukovodstvo i jedan od najglavnijih naših poslova uvek kad se ode u Bgd je da se ne dozvoli da nas omalovaže i uzmu sebi neko pravo koje im ne pripada u odnosu na Vojvodinu. Vojvodjanski šah nije ugrožen u Srbiji prema postojećim pravilnicima i Statutu i napravljen je mehanizam da nas ne mogu nadglasati a sve probaju i to stalno. Ova akcija naknadne pameti je isto u pravcu da nam oduzmu ovlašćenja pa se onda probalo lagati da je nešto odlučeno što nije, ali su naši pretstavnici snimali sednicu i audio snimkom dokazali da je zapisnik sa sednice netačan. Onda su „naknadno pametni“ opomenuli ŠSV da održi Skupštinu da nekako uzvrate udarac.
  Zaključak: Ako ikada budu mogli ( oni tamo) će Vojvodinu obrisati bez obzira na njeno rukovodstvo ili uspešnost u radu ( Ovo je isto kao i u politici, jedino nas u politici štiti neko spolja pa im ne da a u šahu nemamo zaštitnika osim nas samih). Zato nam ovde treba sloga . A sloga se ne postiže našom tvrdoglavošću obostranom a i jednostranim upropašćivanjem milion dinara namenjenih ŠAHU u Vojvodini radi isterivanja pravde./samo neka komšiji crkne krava/ Uporno zanemaruješ činjenicu da je Vezir bacio milion dinara koje šahu trebaju i to pravdaš Kaćkom petljom. Da je predsednik čak i Br… Rajkov pare je trebalo prebaciti onom za koga su, a pravdanje para svakako postoji.
  I na kraju ,nije mene niko zloupotrebio jer ja ne rukovodim u ŠSV ničim niti to želim.Radim ono što dobro znam i koristan sam.
  Do aprila će biti Skupština i biće izabrani „legalni“ ili sadašnji ili novi ljudi i rešiće se sve.
  Predvidjeno je da ovde diskutuju većinom posetioci a ne moderator pa neću da širim svoju diskusiju.
  Pozdrav diskutantima i predlažem da ponešto prokomentarišu.

 27. Znatiželjan каже:

  Miladinov kaže: „Poslali su Pekovića kod nas da nas plaši tj obavesti da će sve biti kao i u politici … Pokojni Veljko Komlenović, Dušan Marjan i ja smo bili prisutni sa naše strane. Onda je Komlenović rekao…
  G. Miladinov, zanima me u kom svojstvu ste vi „bili prisutni sa naše strane“? Ili su Veljko Komlenović i Dušan Marjan „bili prisutni sa naše strane“ službeno, po funkcijama, a vi bili, ili niste bili, pa vam neko ispričao, onako, „an-pasan“, pošto je Peković došao „službeno da nas plaši“. Sve mi se čini da pridajete sebi suviše veliki značaj i doprinos u očuvanju samostalnosti naše Vojvodine!

 28. Miladinov каже:

  Znatiželnji ti malo zahebavaš ali mi ne smeta
  Ja sam bio tamo kao pozvana ličnost od strane Marjana-možeš proveriti , pitaj ga i ja se stvarno nisam tamo pitao za stav, jer je za to bio dovoljan i Veljko K.
  A ja se i sad zalažem i pre sam se zalagao za našu Vojvodinu, spram svojih mogućnosti, za razliku od mnogih drugih koji ste se potpisali za Sofronijevu akciju i svojevremeno bili glavni nosioci i podržavaoci gesla u šahu : „Oj Srbijo iz tri dela , ponovo ćeš biti cela“ . U politici smo videli do čega je to dovelo ali u šahu srećom nije uspelo- spuvalo se.

 29. Joe Black каже:

  Miladine,
  Ovi tebe provociraju, krivo im zbog „spuvane“ akcije i toga što nisu uspeli da uzjašu kobilu na Kertesovski način. Što ne tražiš da se pretstave kad si ti već pretstavljen ili ti možda ne smeta neravnopravna diskusija.

 30. Raspop iz Bačke каже:

  Stevan каже:
  05/01/2012 у 20:27
  Baš me je interesovalo šta će jedan od diskutanata odgovoriti na sasvim pristojne ali istinite kritike.
  Дуле каже:
  05/01/2012 у 08:16
  Други пише да није спорна истина из пера првог, већ да је у питању навијачко писање истине, тако да се никад ни једна позитивна реч не каже о позитивним стварима, већ се пише искључиво о негативном код одређеног субјекта.
  Ja kažem danas:
  Neće se taj pojaviti da ovo proba da opovrgne jer ne može, svi ga znamo .

 31. Rajko каже:

  G Miladinov ,
  Razbucajte ove domaće izdajnike i centraliste koji misle da je Beogradska budala pametnija od Novosadske jer je iz Beograda.
  Moja podrška za Vas.

 32. Teofil каже:

  Hristos se rodi!
  I reče Hristos: – Volite neprijatelje svoje!
  I još reče: – Oprosti im Bože, jer ne znaju šta čine!
  Teofil kaže: – Neprijatelji moji ja vas volim i opraštam a Bog neka vidi šta će s vama.

Затворено за коментаре.