Pravilnik rtg turnira šk Bubamara


.

                         TURNIRSKI PRAVILNIK 

 Drugog  Open rejting turnira „Novom Sadu u čast“

Organizator  ovog turnira je šahovski  klub ,,Bubamara,, iz Novog Sada . Turnir se igra u sali kluba NŠK  u ulici Pašićeva 26 u vremenu od  10 do 23 februara 2012 godine . Pojedina kola se igraju sa početkom u 18,30 časova  i  to u dane petak, subota,utorak ,sreda a zadnje kolo se igra u četvrtak: 10,11,14,15,17,18,21,22,23 februara  Prvo kolo počinje 10 februara u 18,30 časova .

 Igra se Švajcarski sistem varijanta FIDE  u 9 kola. Pojedine partije se mogu odigrati unapred uz saglasnost protivnika i sudije. Zakašnjenje na partiju se toleriše 59 minuta i 59 sekundi s tim što se vreme zakašnjenja uračunava kao vreme potrošeno za razmišljanje. Odlaganje partija nije dozvoljeno.

Parovanje kompjuterski sa programom Swiss Manager. Turnir se rejtinguje kod FIDE

Tempo igre je 90 minuta za partiju plus 30 sekundi po potezu igraču. Organizator obezbedjuje šah garnituru i sat za igranje.

 

 Parovi i rezultati pojedinih kola biće objavljivani na oglasnoj tabli u sali za igranje i na internet sajtu www.chessnovisad.in.rs odmah po završetku kola. Diskusije o pratijama moguće su na www.sahovskafarma.wordpress.com     Turnir će pratiti dnevna štampa.   

Pravo učešća imaju igrači  koji se prijave do 10 februara u 18,00 čas i uplate kotizaciju

Žalba igrača na pojedine partije se podnosi turnirskom odboru pismeno u roku od 15 minuta od završetka  kola a predaje se sudiji. Taksira se sa 1000,00 din koje se vraćaju ukoliko se žalba povoljno reši, inače ostaje organizatoru. Žalba se rešava odmah po završetku kola.

Turnirski  odbor čine :  predsednik Kanjuh Vladimir a članovi su Kostadinovski Slobodan   i  Vraneš Davorin  zamenici su:  prva zamena Borbaš Petar  i druga zamena Slavko Stanojević  .

U slučaju da turnirski odbor rešava žalbu koja se odnosi na člana turnirskog odbora taj član ne učestvuje u radu odbora po tom pitanju.

U slučaju da igrači imaju isti broj poena prednost imaju igrači koji imaju bolji uspeh prema sledećim kriterijumima: 1) Buholc -1 , 2) čist Buholc,  3)Veći broj pobeda a ovo će obračunavati kompjuter.

Na turniru je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona.Igrač kojem se za vreme partije oglasi mobilni telefon gubi partiju.

Sudija turnira je Milan Miladinov IA glavni, Vladimir Ujfaluši NA zamenik  i Petar Nikolić republički sudija kao zamenik

Nagrade: Predvidjeno je  3 novčane nagrade i to : 1- 5.000din , 2- 3.000din  3. 2.000din   Prema rejtingu od 0-1750 najbolje plasirani nenagradjeni  1000 din   od 1751 -2000  = 1000  din Za najbolje plasiranog a nenagradjenog igrača ŠK Bubamara 500,00 din  Nagrade nisu deljive . Podeliće se pobedniku  prelazni pehar ,statua i zlatna medalja ,drugoplasirani statua i srebrna medalja  , trećeplasirani statua i bronzana medalja

Sve što nije navedeno u ovom pravilniku rešavaće se u skladu sa postojećim pravilnicima

Šahovskog Saveza Vojvodine.

Odigravanjem poteza u prvom kolu svaki učesnik se saglasio sa ovim pravilnikom.

PUŠENJE U SALI JE ZABRANJENO !

 

                                                                                            Organizator turnira

19 thoughts on “Pravilnik rtg turnira šk Bubamara

 1. Moderator каже:

  Prijaviti se možete ovde u vidu diskusije ali naravno ne sa svojim „nik“-om već upišite ime i prezime.
  Prijateljski pozdrav i dobro došli !

 2. Djurić Nenad каже:

  Prijavljujem se za Turnir Bubamare februara ove godine. Dobro je počelo pa ako bude svakoga meseca ovako i oni koji nemaju „mlogo“ vremena mogu da odaberu nešto kad ih Demokratija oslobodi eksploatacije na radnome mestu ili su bez radnoga mesta te se snalaze kako stignu i umeju…svako je odgovoran za svoju sudbinu i tu nema pogeške..ko druge krivi za svoju sudbu neće krenuti s mesta da je promeni…

 3. ŠK Bubamara каже:

  Pozdrav za gosp Djurića.
  Prijava se prihvata .Pozdravljam Vas ispred šk Bubamara.

 4. Simovic Zarko каже:

  i ja bih ucestvovao na ovom turniru.
  Simovic Zarko
  SK Zeleznicar

 5. Neko каже:

  Da li mozete da objavite spisak prijavljenih? Do sada znamo za Djurica i Simovica.

 6. Moderator каже:

  Nažalost nije mi Ujfaluši javio a ja retko idem u NŠK a i sad je ovaj sneg pa smeta. Probaću nekako da to obavim

 7. Todorovic каже:

  Ja cu igrati. Ko zeli neka nastavi spisak dodajuci svoje ime.

  1.Djuric
  2.Simovic
  3.Todorovic

 8. Moderator каже:

  Evo ko je dosad prijavljen: Kostadinovski S, Jocić M, Zlatković B, Ukropina Darko, Brujić Božidar,Borbaš P , Milivojević Jasmina,Vujević T , Todorović N, Stanojević S, Mušicki Ž, Mušicki S,Dobrić B,Banović I,Simović Ž, Ilijć D ,Kanjuh V, Ilinčić Momir,Jakovljević Z,Ratić Z ,Aleksić A , Todorović Ivan,Čiča Luka, Karličić , Milenković Zoran Ukupno 25 igrača

 9. jovoa каже:

  Јово Петовић, „64“
  …и све ћу учинити да Новом Саду
  остане, поред части, и велики шах на Тргу,
  даће Бог и на више тргова или плато СПЕНСа…

 10. Marksista каже:

  Jovo
  A što se ti ne prijaviš na turnir Bubamare ? Bio bi medju glavnim favoritima. rekao mi Zlaja.

 11. Moderator каже:

  Bubamarin turnir spisak do danas prijavljenih
  Evo ko je dosad prijavljen:Đurić N, Kostadinovski S, Jocić M, Zlatković B, Ukropina Darko, Brujić Božidar,Borbaš P , Milivojević Jasmina,Vujević T , Todorović N, Stanojević S, Mušicki Ž, Mušicki S,Dobrić B,Banović I,Simović Ž, Ilijć D ,Kanjuh V, Ilinčić Momir,Jakovljević Z,Ratić Z ,Aleksić A , Todorović Ivan,Čiča Luka, Karličić , Milenković Zoran, Cvetanović Damjan Ukupno 27 igrača

 12. Neko каже:

  Bravo,Damjane,legendo! Ti si mi drugi favorit na turniru. Navijam prvo za sebe pa onda za tebe. 😉

 13. Moderator каже:

  Poštovana gospodo , diskusije o turniru Bubamara možete videti pod NS JB Bačka i Šajkaška liga jer se rasplinjavamo sa mnogo mesta za diskusiju.

Затворено за коментаре.