NS,Š,JB liga i NS DOGADJAJI 2013


šah set kolumbijaNa ovoj strani možete diskutovati o šahu kao i na ostalim stranama,ali ova strana je više za lokalne dogadjaje i komentare o njima Ako želite nešto da napišete, ispunite u prozoru mesto za vaše ime-nick koji ste izabrali, ubacite neku e mail adresu, a web mesto ne morate i kucajte vaš tekst. Kad završite kliknite na predaj komentar to je ispod teksta.  Ne morate se registrovati. Molim da budete korektni i da ne vredjate nikoga i ako nekoga pomenete po imenu i prezimenu red je da napišete i svoje.

3.738 thoughts on “NS,Š,JB liga i NS DOGADJAJI 2013

 1. ШК ,Михаил Таљ, Ветерник каже:

  Нама је Бубамара симпатична, Ратић 1 глас, бојимо се да није ваш, скроз
  погрешан приступ, поздрав за Миладинова.

 2. Nisam bio delegat каже:

  Vrlo se nadam ali ne verujem da će ovo biti uspešan sastav .Šankovski i cugeraški lobi je odneo ubedljivu pobedu. Glasanjle i brojanje je bilo pošteno i to se mora poštovati. Lakše je dogovoriti da svi glasaju za nas, nego da ti izabrani nešto urade.Videćemo šta će biti. U pozadini je sve bilo dobro režirano.Nije smeo proći nijedan kandidat Kopanjin, Bokanov i Bubamarin i uspelo se 100%. Rezultate ćemo videti.

 3. doktor H каже:

  Stvarno je vrlo čudno ili nije, da su izabrani u IO i za predsednika ŠSNS skoro svi cugeraši. Baš me zanima šta su ti izabrani ikad uradili za šah, osim ako se računa da igraju redovno cugere ?
  Birali ste , dobili ste. Tako će vam biti.

  • video каже:

   Nije mi jasno zašto penzioneri podržavaju cugeraše i šankiste ili se neko sakriva iza ovoga nika !? Kakav je uopšte to spoj ? Saradnja sa Bubamarom je bila jako uspešna. Izdati svoje prijatelje nije sportski. Program koji počinje posle 20 časova nije ni za penzionere niti za omladinu kao ni za porodične ljude..za koga je onda…cuger i cuga…

   • Klub Penzioner каже:

    Ja nisam član kluba penzionera i samo sam izneo svoje mišljenje. Ja volim da igram brz šah i ponekad dođem i gledam kako ga igraju u NŠK-u.

   • Mi napred-ostali stoj каже:

    Cuger i cuga napred- ostali stoj
    Šank napred- ostali stoj

 4. Sergus каже:

  Previse je Bubamara eksponirana, tako da bilo bi puno da je uzela i SSNS. Bice ovako dobro. Verujem u Aleksandra da ce bolje voditi Savez i da ce krenuti nabolje. Bilo je tu i „jacih“ ljudi koji su u zvucnijim firmama, agencijama, upravama, i drugim … Pitanje je koliko moze neko ko je penzioner, inkasant ili …. da zalozi svoj autoritet radi SSNS.

 5. Miladinov каже:

  Sastav koji je izabran će dobro raditi ili neće, brzo ćemo videti.Verovatno je bolje za Bubamaru što nije izabran njen kandidat, iako je prosto neverovatno da niko nije glasao za Ratića (jedini glas je koji je dobio je njegov) iako su njih nekoliko to obećali. Naravno on se predstavio neozbiljno sa recitacijom, umesto da kaže da garantuje da će se održati omladinsko prvenstvo grada , pa žensko i radničko i pionirsko. Naravno i druge akcije. Ni to mu ne bi pomoglo ali bilo bi bolje.Predstavljeno je od prethodnog predsednika da nije bilo novca pa nisu mogli raditi ništa. To nije tačno jer omladinsko prvenstvo grada ne mora ništa da košta.Sudija ima koji bi da stažiraju džabe, zatim ne mora da bude novčanih nagrada a pehar se može kupiti ako svaki omladinac uplati 150 dinara za kotizaciju. Problem je kao i uvek što niko neće da radi tj da namešta figure da vodi turnir i organizuje ga. Isto je i sa ženskim i pionirskim prvenstvom. Ja sam pokušao nešto da kažem ali jedva sam uspeo da izložim polovinu onoga što sam želeo. Naravno ni to nije moglo promeniti stvar a verovatno nije ni trebalo.
  Ja sam rekao i tvrdim da Savez treba da pomogne klubu kad nešto zapne jer inače ne vidim što bi klubovi bili članovi Saveza od kojeg nema nikakve koristi. Čovek iz Veternika se žalio da su mu iz grada uskratili sredstva a i na sastanku se Pavle žalio isto. Tu je trebalo da se Savez založi pa da neko ode gde treba i razgovara s kim treba ali nije bilo ko da ode.
  Valjda će sada biti bolje.

 6. Kalimero каже:

  Video kaže
  Nije mi jasno zašto penzioneri podržavaju cugeraše i šankiste ili se neko sakriva iza ovoga nika !? Kakav je uopšte to spoj ? Saradnja sa Bubamarom je bila jako uspešna. Izdati svoje prijatelje nije sportski…………………..
  Tako je. Predstavnik penzionera nije glasao za Ratića, kao ni predstavnik ŠK Dame.Takodje nisu glasali ni drugi koji su se izjasnili da podržavaju Ratićevu kandidaturu. Neki su mi rekli da su morali tako glasati jer su unapred dobili instrukcije za glasanje od svojih nadređenih, koji su to ugovorili još ranije. Predstavnik penzionera je i sam šankista i cugeraš pa je logično glasao a ovaj iz ŠK Dame ne može da glasa svima po volji iako je svima obećao.
  Sve u svemu samo glasanje je bilo pošteno i tu nema niko da se buni.

 7. MILE KITIĆ I GRGA PITIĆ каже:

  Naj bolje za Novosadski šah bi bilo da je pobedio Ratić jer bi mogao da balansira između NŠK-a i Kopanje. Da su pobedili Kopanja i društvo NŠK bi ih sabotirao, ovako je pobedio NŠK sad će biti sabotaže od strane ŠSV, ŠSS a pomalo i od simpatizera Bubamare . Mislim da Ratićevo izlaganje nije imalo veze sa ishodom glasanja čovek je to suviše ozbiljno shvatio pa se zaneo poezijom, rečima i mislima NJegoša i ostalih…
  Bubamara je zakazala sa lobiranjem Novosadski klubova, ipak su oni “ mladi pioniri“ za ove “Velike zverke“, Ratić je tu zaplivo ko riba na suvom.
  NAPRED RATIĆ!!!

 8. ujfalusi каже:

  Vracamo se na stare staze, posto nove nisu dovoljno utabane i tesko se prepoznaju. Ne bi sad osudjivao neverne „TOME“, vec bi stavio akcenat na one koji po sopstveno misljenje idu kod „DRUGIH“ a to su „SITNE PRODATE DUSE“. Generalno gledano ovakav ishod je mozda i bolji, jer „BUBAMARA“ sada ima vise vremena da se posveti sama sebi. Cini mi se da se jos jednom potvrdila stara dobra izreka, „UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE“ koja ce nam dati jos vise elana za jos bolji rad. Novom rukovodstvu SSNS zelim uspeh u radu i nadam se boljim danima za NS sah.

 9. Aleksandar Topalov каже:

  Hteo sam da se zahvalim svima na podrsci, takodje hvala i onima koji kritikuju, zbog njih cemo raditi jos bolje . Ja sam jos juce posle skupstine poceo da radim, sada mogu da potvrdim da imamo jos jednog sponzora za brzopotezno prvenstvo grada, i trenutni je budzet 40.000 .Jos nisam odlucio ali verovatno je termin 22- 26.01. ,19.01 se zavrsavaju Drazicevi turniri, + sigurno 2 GM su u gradu u to vreme .U svakom slucaju , do 06.01. cemo napraviti raspis i poslati isti klubovima i igracima, takodje ce biti na oglasnoj tabli u NSK-u . Uskoro ce se sajt sahovskog saveza Novog Sada redizajnirati tako da cemo tamo objavljivati sve sto je uradjeno ili je u toku i svaki potez saveza ce biti transparentan .

  • Miladinov каже:

   Ja vam želim uspeha . Ove diskusije mogu pomoći u radu ako se naravno ne uzimaju u obzir ovi zahebanti koji se šale. Trebaju ovom sajtu i zahebanti da malo protresu situaciju.

 10. Smislovski каже:

  Čestitke Topalovu i izabranoj ekipi; i nama jer cugera neće zafaliti 😉

 11. Бата каже:

  Поздрав за господина Ујфалушија, највреднијег шаховског радника у НС.
  Немојте се секирати због тога што ваши кандидати нису прошли. Бар неће бити криви за евентуални неуспех. Нови председник поштено говори и има добре намере али ће морати сам све да уради. Ја немам ништа против појединаца али ме занима шта ће моћи онај из Анпасана да уради или онај што га зову Носоња а и неки други за напредак НС шаха. Кад су они било шта урадили за шах ? Ваш Таско пропао на изборима а дугодишњи је шаховски радник и некадашњи организатор турнира и сада тренира малу децу а замислите пропао и Пера из ШСВ који све има у малом прсту у вези рада неког Савеза и који је за три копља бољи од сваког у изабраном саставу..
  Толико добро су победници припремили гласање да су у томе и претерали, па су у немању добрих кадрова изабрали и неке било какве, само да попуне број и да не уђу они који нису на њиховом списку.
  Ви само радите и даље ако још имате вољу а видеће се врло брзо шта ко може или не може. Нећу да се потпишем својим презименом јер нисам ничије презиме споменуо, сагласно правилима које се захтевају овде

 12. MK iz šk 64 каже:

  Bato,
  Nisi ti dobro shvatio ova pravila u nasem Savezu. U izvrsni odbor se biraju iskljucivo kandidati klubova koji nikada nisu pravili nijedan turnir ili bar prvenstvo kluba i naravno kandidati koji nikada nisu nista organizovali ali igraju cuger. Ovde je ipak napravljena greska jer su dvojica od izabranih iz kluba koji prave turnire. Sta cemo, niko nije bezgresan.

 13. video каже:

  Neko je rekao da cuger „ubija “ šah !?? Ispoljava dobre, ali više loše osobine igrača..posebno onih kojima je to neka materijalna satisfakcija…uvek morate uplatiti učešće i to ponekad poprilično (Dražić)…posebno je tu jako ispoljavanje i nesportsko korišćenje raznih novih pravila, koji zanemaruju kvalitet igre već neke besmislice izmišljene od sudija koji to sdušno propagiraju jer i oni tu vide svoj udeo u kolaču…posbno je to pogubno za mlade..

 14. Deda Slavko каже:

  Prijatelju, šta je to? : “ posebno je tu jako ispoljavanje i nesportsko korišćenje raznih novih pravila, koji zanemaruju kvalitet igre već neke besmislice izmišljene od sudija koji to sdušno propagiraju jer i oni tu vide svoj udeo u kolaču“ Da li bi objasnili o kojim se besmislicama radi ?

 15. Mali Đokica каже:

  Mora biti da g Videa pobeđuje više igrača nego što mu se sviđa pa mu je onda sudija kriv što nije svirao penal ili možda ne zna da u šahu nema penala.

 16. Smislovski каже:

  Viđam i obrnute slučajeve, sportsko nekorišćenje novih pravila!
  Ne znam, ne mogu da verujem, da je ovako po pravilniku – da u cugeru ni 10 puta ponovljena pozicija, ni večiti šah sada nisu remi.
  Svi igrači koji imaju imalo blama koriste nepisano pravilo da ignorišu ovo pravilo.

  I u sporom šahu imamo najmanje jedno bezvezno pravilo. Da igrač ne može uspešno da reklamira remi ako na zna broj člana u pravilniku koji to reguliše.

  • Miladinov каже:

   Za prvu tvrdnju si u pravu. Ali tu pravi sudija kaže pre početka takmičenja da je večiti šah remi i top protiv topa remi i slično. Ako pre početka ne kaže sudija ništa a u propozicijama nema o tome ništa onda se igra strogo po pravilima.
   Za drugo nisi, jedino moraš znati ispravno da reklamiraš. zato postoje pisana pravila igre koja pročitaš i onda znaš. Ne moraš spominjati broj člana itd nego ispravno reklamirati.

Затворено за коментаре.